Sociale stijlen

Sociale stijlen

Sociale stijlen

Meer voor elkaar krijgen met de training sociale stijlen
Is het u wel eens opgevallen dat er mensen zijn met wie het spontaan klikt? Ze zitten meteen op dezelfde golflengte en het gesprek gaat als vanzelf. Het kan ook anders. Dan lijkt het alsof die ander van een andere planeet komt en het kost moeite om de juiste vorm te vinden. U ervaart hem of haar misschien zelfs als een bedreiging of het tegenovergestelde; een “softie” die geen weerstand biedt en waar u gemakkelijk overheen kunt walsen.

Gedrag herkennen
Mensen beoordelen elkaar op basis van wat ze zien en horen. Er zijn grofweg vier hoofdstijlen zijn waaraan het gedrag van mensen in te delen is. Die stijlen verdelen we onder in: doelgericht, analytisch, meegaand en expressief. Dit noemen we ook wel de DAME curve. Maar let op: dit is slechts het gedrag wat je waarneemt. Het vertelt nog niets over het karakter en de diepere drijfveren van iemand. Ook vertelt het niet hoe flexibel iemand is in het aansluiten bij de ander.

De training sociale stijlen laat u kennismaken met de vier sociale stijlen. Om uzelf beter te leren kennen, maar ook uw klanten. Waardoor u efficiënter en klantgerichter kunt werken, zodat u meer voor elkaar krijgt.

Duur: 1 dagdeel

Blijf op de hoogte   van onze activiteiten
of volg ons