Ervaringen cursisten

– De opleiding tot Professioneel Imago Stylist een goede basis – 2015

Nelleke en Mérèl, bedankt voor jullie enthousiasme en professionaliteit. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens de modules Kleuradvies, Stijladvies, Visagie en de Ondernemerstraining. Een pittige periode, omdat ik naast mijn gewone werk, regelmatig in een weekend naar Amsterdam reisde vanuit Leeuwarden. Daarnaast veel oefenen met modellen en opdrachten uitwerken. Wat geweldig om te zien hoe belangrijk kleur, stijl en make-up zijn!

De opleiding tot Professioneel Imago Stylist geeft me een goede basis om een eigen bedrijf op te starten, mede dankzij de Ondernemerstraining. De Ondernemerstraining was voor mij een van de redenen om te kiezen voor deze opleiding. Nogmaals bedankt voor deze leerzame periode!

Hartelijke groet, Karen Ket

– Terugkijkend op de lessen imagostyling! –  2015
Nelleke en Mérél bedankt voor jullie leerzame lessen kleuradvies, kledingstyling, visagie en de ondernemerstraining! Een half jaar lang hebben jullie ons met positieve energie een goede basis voor het vak bijgeleerd. Al die kleuren voor een gedegen kleuradvies op een rij krijgen? In het begin leken het alleen maar ontelbaar veel verschillende kleuren, maar na een aantal weken veel oefenen met modellen kregen alle kleuren ineens een plekje. Verrassend om te zien wat kleur met het gezicht van mensen doet en hoe enthousiast en ook verbaasd onze modellen waren met het resultaat!  In het vak kledingstyling is eigen creativiteit en goed begrijpen waar de klant antwoord op wil krijgen belangrijk om tot een mooi resultaat te komen. Jullie hebben ons laten zien dat als je dat lukt, de klant met een tevreden gevoel naar huis gaat. Met visagie ging er weer een nieuwe wereld voor mij open. Wat een beetje make up al kan doen om er weer fris en stralend uit te zien! Wat ik heel positief vind is dat  door de hele opleiding heen, steeds benadrukt wordt dat goede communicatie en contact met de klant het aller belangrijkste is om tot een goed advies te komen. Dit is mede de reden waarom ik voor jullie opleiding heb gekozen en dat hebben jullie ook waar kunnen maken. Mooi om te ervaren hoe onze modellen en nu mijn klanten met een goed gevoel op mijn imago advies terugkijken.
En vervolgens hebben jullie, onze creatieve geesten, geholpen om een goed ondernemersplan op te zetten en een financieel plan voor het eigen bedrijf te laten maken. Wat een taaie theoretische stof was het aan het begin en hoe leuk werd het aan het eind van dit onderdeel! Dit is echt een heel goede aanvulling op jullie cursus pakket. Ik ben nu echt klaar gestoomd om met mijn bedrijf te starten!
Veel succes met de volgende lesgroep en tot ziens, Sylvia Kruissink

–  Nadat ik de verschillende opleiders op gebied van kleur- en kledingstylist met elkaar had vergeleken, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Nelleke Mulder Imagogroep in Sneek. Een keuze waar ik geen moment spijt van heb gehad.

Ik ben in het voorjaar van 2013 gestart met de opleiding kleurstylist, samen met nog …  enthousiaste cursisten. ’s Morgens begonnen we met de theorie die we vervolgens ’s middags, eerst op elkaar en later op modellen, in de praktijk mochten brengen. Als huiswerk kregen we de opdracht om voor elke les een aantal modellen te analyseren, wat betekende dat we veel moesten oefenen. En dat is toch de manier om het vak goed onder de knie te krijgen, doen, doen, doen!

Na het behalen van mijn diploma, ben ik samen met nog drie collega-cursisten verder gegaan met de opleiding kledingstylist. Een zinvolle aanvulling op de opleiding kleurstylist om het plaatje compleet te maken.

Met haar jarenlange ervaring brengt ze haar vak met heel veel plezier, humor en enthousiasme over op de cursisten. Een echte vakvrouw! En zoals ze vaak aangaf, hebben wij het leukste vak wat of dat???? er is. En nu ik in de praktijk merk wat een kleur- en of kledingadvies kan doen voor een klant, dan kan ik dat alleen maar bevestigen! Wat is mooier om van je hobby je werk te maken…..

Anneke Carras

– Kleur Stylist

Een geweldige op leiding bij NELLEKE MULDER IMAGO GROEP. Een praktijk gerichte op leiding waar je bijna allen maar met modellen werkt en een  goede begeleiding krijgt, waardoor je ook heel gauw in de gaten hebt hoe je met de kleuren moet werken. De theorie breng je gelijk in praktijk. Het was wel pittig naast mijn werk deze opleiding te volgen wand je hebt huiswerk met modellen thuis. maar na deze opleiding was ik wel professioneel kleur stylist wat een goede aanvulling is in bedrijf waar ik ook gelijk mee aan de slag kon met klanten.

Bedankt Nelleke voor een hele leerzame en inspirerende, mooie tijd.

Atelier HWH     Hinke van der wal-Hepkema

– Imagostylist

Zaterdag even mijn schoonzusje mooi opmaken voor haar 50e verjaardag en ’s avonds tijdens haar verjaardagsfeest natuurlijk even vertellen waar ik mee bezig ben en wat voor opleiding ik het afgelopen jaar heb gedaan.  Druk bezig ben ik met het organiseren van mijn werkzaamheden als imagostylist.

Vorig jaar in september ben ik gestart met de opleiding hiervoor.   Als begin de opleiding voor professioneel kleurstylist.  De dagen van deze cursus vlogen om door alle nieuwe dingen die Nelleke ons liet zien.  Mijn eigen haar is sinds die tijd as grijs, terwijl het voorheen blond of donkerblond was.  Vaak heb ik na deze kleurverandering het compliment gehad “wat zie jij er goed uit”.  Dit was voor mij de eye-opener dat kleur voor mensen heel bepalend is voor  hoe je eruit wil zien en wat voor indruk iemand wil maken.  Het examen, toch wel spannend want zie ik het dan wel goed was in december en ben ik voor geslaagd.   Hiep hiep hoera en dat op 56 jarige leeftijd.

Januari starten we bijna als voltallige groep met de opleiding kleding stylist met heel veel informatie waar ik nooit zo bij stil had gestaan.  We leerden lichaamsverhoudingen analyseren, wat voor figuur heeft iemand een rond of een recht figuur of nog anders. We leerden om het mooie in iemands figuur naar voren te laten komen door het dragen van kleding die bij dit figuur past.  En wat ook niet onbelangrijk is dat er verschillende type vrouwen zijn, zoals b.v. het klassieke type of het sportieve type.  Zelf ben ik  klein ( 1.58) en had ik in die tijd een wollig vestje gekocht  waar weinig taille in zat.  Doordat dit vestje geen taille had maakte dit mij kleiner en ook breder liet Nelleke mij zien. Nooit heb ik meer zoiets aangetrokken en het  betekende dus exit vestje.  Door de enthousiaste en praktische manier van lesgeven heb ik deze lesdagen veel geleerd over welke kleding bij welke type vrouwen past.  Ik zie nu waarom bepaalde kleding vrouwen wel of niet staat.

Hierna volgde ik nog de opleiding tot professioneel visagist.  Zelf was ik van het  “huis tuin en keuken opmaken” en had ik nog nooit iets op dat gebied gedaan dus er was wel wat werk te doen.

Het camoufleren van oneffenheden zoals rode plekjes of vlekjes in een gezicht, het aanbrengen van foudation wat aldus Nelleke de basis van een mooie make-up is en moet  goed zijn. Nog steeds besteed ik hier wanneer ik vrouwen mooi maak veel aandacht aan. Het  kijken naar wat voor gezicht  een vrouw heeft en daarbij de passende make-up  gebruiken vind ik ontzettend leuk om te doen.  In deze opleiding zijn we heel praktisch bezig geweest en hebben we veel geoefend, op onzelf op elkaar en op de meegebrachte modellen.

Al met al een geslaagde opleiding.  Met veel plezier ben ik op dit moment bezig met werk wat al jaren mijn interesse had maar waar ik tot nu nooit iets mee had gedaan. Een nieuwe uitdaging dus!

J. Bergsma

Blijf op de hoogte   van onze activiteiten
of volg ons